Personvern & Cookies

Zensuala er underlagt den europeiske personvernloven, som også er gjeldende for netthandel i Norge, Sverige og Danmark. Dette for å sikre deg som kunde dine rettigheter, og sikre en trygg handel og god handeopplevelse.

1. PERSONVERN

Personvern handler om retten til et privatliv og retten til å bestemme over egne personopplysninger. Zensuala forplikter seg til å behandle dine personopplysnknger i tråd med direktivene fra Datatilsynet. Gjennom denne personvernerklæringen ønsker vi å gjøre det enkelt få forstå hvordan vi behandler personopplysninger.
Behandlingsansvarlig
Zensuala AS er eier og behandlingsansvarlig av alle persondata som gjelder våre kunder og nyhetsbrevmottakere.
Formålet med behandling av kundedata
Zensuala samler inn to forskjellige typer av Personopplysninger:
1. Personopplysninger som registreres i forbindelse med ordre og interaksjoner med kundeservice
Dette er nødvendige opplysninger vi trenger for gjennomføring av din bestilling i nettbutikken. Vi registrerer navn, epostadresse, postadresse, telefonnummer, informasjon om betalingsmetode og transaksjoner.
Disse opplysningene samles inn via nettbutikken og din bestilling.  
Personopplysningene som registreres oppbevares og slettes i henhold til Regnskapsloven.
2. Personopplysninger som registreres i forbindelse med markedsføring
Disse personopplysningene er frivillig for deg å dele med oss, og som vi trenger ditt samtykke for å lagre. Dette er tilleggsopplysninger som gir oss muligheten til å yte deg bedre service og å gi deg de mest relevante tilbudene samtidig som du unngår å få informasjon om tilbud du ikke er interessert i. Minimum data som samles inn er epostadresse og navn.
Disse personopplysningene oppgis frivillig av deg som kunde og du må selv aktivt samtykke i å motta kommunikasjon og markedsføring fra oss.
Du kan når som helst endre eller slette et samtykke du har gitt oss. Dette gjør du enkelt på din kundekonto, eller ved å kontakte oss på epost kundeservice@zensuala.no.  
Utlevering av personopplysninger til tredjepart
Vi deler ingen opplysninger om kunder med tredjepart og har interne rutiner i henhold til norsk lov om hvordan dine personopplysninger behandles på en sikker måte hos oss. Det er kun personer hos Zensuala og våre nøye utvalgte samarbeidspartnere som har tilgang til informasjonen du gir oss. Våre samarbeidspartnere har alle databehandleravtaler i henhold til personopplysningsloven.
Hva registrerer vi ved besøk på nettsiden?
Når du besøker vår nettside registrerer vi automatisk cookies og IP-adresser. Cookies er små biter av informasjon en internettside overfører til din harddisk, som registreres gjennom din IP-adresse (internettilkobling). Disse opplysningene blir ikke knyttet til deg som person og brukes heller ikke direkte ved henvendelser til deg. Hensikten og bruken av cookies er å gi oss informasjon om hvilke deler av vårt nettsted som er mest populært og hvilke deler som bør endres. Les mer om vår bruk av cookies lenger ned på siden
Hva er personvern?
Personvernet skal beskytte mot misbruk av dine personvernopplysninger. Behandling av personvernopplysninger er regulert i personopplysningsloven. Denne loven skal verne privatlivets fred, den personlige integritet og sørge for tilstrekkelig kvalitet på personvernopplysninger. For mer informasjon om personvern, se datatilsynet.no (https://www.datatilsynet.no).

2. COOKIES

De aller fleste nettsider benytter seg i dag av såkalte cookies, eller informasjonskapsler, for å bedre brukerens opplevelse av nettstedet. En informasjonskapsel er en tekstfil som ved besøk på eller interaksjon med en nettside, legges i din nettlesers internminne. 
Generelt om bruk av nettsteder
Generell webstatistikk lagres ved bruk av nettsteder. Cookies (informasjonskapsler) er en standard teknologi som stort sett alle nettsider bruker i dag. En cookie er en liten tekstfil som legges i din nettlesers internminne.
Lov om elektronisk kommunikasjon krever at alle nettsteder informerer besøkende på siden om bruk av cookies. Den såkalte "cookie-paragrafen" sier følgende:
§ 2-7b Bruk av informasjonskapsler/cookies
Lagring av opplysninger i brukers kommunikasjonsutstyr, eller å skaffe seg adgang til slike, er ikke tillatt uten at brukeren er informert om hvilke opplysninger som behandles, formålet med behandlingen, hvem som behandler opplysningene, og har samtykket til dette. Første punktum er ikke til hinder for teknisk lagring av eller adgang til opplysninger:
utelukkende for det formål å overføre kommunikasjon i et elektronisk kommunikasjonsnettsom er nødvendig for å levere en informasjonssamfunnstjeneste etter brukerens uttrykkelige forespørsel
Informasjonskapsler på Zensuala.no
Ved å bruke zensuala.no samtykker du i at vi kan sette cookies i din nettleser.
Vi benytter disse for at du skal få gleden av et brukervennlig nettsted. Ved hjelp av cookies kan vi se på brukermønstre; for eksempel hva som legges i handlekurven og hvilke varer som presenteres, samt gi oss statistikk som vi bruker til å gjøre nettsidene våre bedre for brukeren.
De fleste moderne nettlesere (Google Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari, Opera, etc.) er innstilt på å akseptere de fleste cookies automatisk, men du kan selv velge å endre innstillingene slik at cookies ikke blir akseptert. Vi gjør oppmerksom på at denne handlingen vil medføre at vår nettside, blant de fleste andre, ikke vil fungere optimalt om du ikke aksepterer cookies.
Vær oppmerksom på at i Mozilla Firefox så må du selv skru på cookies, i denne nettleseren er det ikke en automatisk innstilling.
Bruk av vår nettside er vanligvis mulig uten å oppgi personlig informasjon. Der personlig data (for eksempel navn, adresse eller e-postadresse) samles på våre sider, skjer dette alltid, så langt det er mulig, på frivillig basis. Vi vil ikke dele din informasjon til tredjepart uten ditt uttrykkelige samtykke.
Ved avbrutte/ikke fullførte kjøp hos zensuala.no
Dersom produkter legges i handlekurven og kjøpsprosessen blir avbrutt, sender vi deg en e-post hvor du får mulighet til å klikke deg direkte tilbake til handlekurven og fullføre kjøpsprosessen. Du vil i denne e-posten også få kontaktinformasjon til vår kundeservice. E-posten er ment som en hyggelig kundeservice fra zensuala.no, og mottaker kan til enhver tid melde seg av disse varslene. 
Analyseverktøy
 
For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics og Google AdSense. Disse bruker informasjonskapsler som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra, hvilke nettlesere som benyttes, samt informasjon om netthandel. Informasjonen fra disse verktøyene lagres på serverne til Google i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern.

Hva leter du etter?

Din Handlekurv